Kevään kuntavaaleissa on tärkeää ottaa huomioon nuorten näkemykset heitä koskevista aiheista. Niin ehdokkaiden kuin poliittisten yhdistysten olisi hyvä ottaa selvää, mitä mieltä nuoret ovat heidän ajamistaan asioista. Näissä poikkeusvaaleissa esimerkiksi nuorten hyvinvointi tulee olemaan yksi pääaiheista – ja kukapa tietäisi siitä paremmin kuin nuoret itse.

Kuntiemme tulevaisuus on mitä suuremmissa määrin nuoria koskeva asia. Kunnissa päätetään lukuisista asioista, jotka vaikuttavat tulevien sukupolvien elämään, oli kyseessä sitten kyläkoulujen tulevaisuus tai niinkin iso asia kuin ilmastonmuutos. Kunnilla on velvollisuus kuulla päätöksenteossa nuoria monenlaisten väylien kautta, että monenlaiset nuoret pääsevät kertomaan mielipiteensä ja osallistumaan demokratiaan.

Nuorilla tulee olla pääsy asemiin, joissa päätöksiä tehdään. Nuoren sanalla tulee olla painoarvoa erityisesti, kun päätökset koskevat nuoria. Tampereen seudun vihreät nuoret vaatii, että kuntavaaleissa nostetaan erityisesti esiin se, miten kunnissa kuullaan nuoria. Nuorten äänen tulee päästä kuuluviin kuntien asioissa nykyistä useammin!

Konkreettinen keino vahvistaa nuorten osallisuutta on, että kuntiin valitaan lisää nuoria valtuutettuja. Erityisesti Tampereen ympäryskunnissa nuoria ehdokkaita tarvitaan, joten jos olet nokialainen, ylöjärveläinen, lempääläläinen tai vaikkapa akaalainen, Tampereen seudun vihreät nuoret kannustaa sinua asettumaan ehdolle. Me tarjoamme Pirkanmaan nuorille ehdokkaille vertaistukea, tietoa ja koulutusta. Jos ehdokkuus vielä mietityttää, meihin voi olla yhteydessä!

Vinkkaa rohkeasti itseäsi tai kaveria ehdokkaaksi: vihreat.fi/ehdokkaaksi

Venla Vuolanto, puheenjohtaja