Tampereen kaupunginvaltuustolle on jätetty tänään aloite ilmastohätätilan julistamisesta Tampereelle. Vihreiden Oras Tynkkynen laittoi aloitteen vireille, ja aloitteen muut ensimmäiset allekirjoittajat olivat Noora Tapio (Vasemmistoliitto), Pekka Salmi (SDP), Vilhartti Hanhilahti (Keskusta) ja Jouni Markkanen (Kokoomus). Ilmastohätätila on julistettu jo muun muassa Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa, ja Tampere voi pian olla ensimmäinen suomalainen kaupunki, joka julistaa ilmastohätätilan! Aiemmin vastaava aloite on jätetty Helsingissä.

Tampere on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030, ja ilmastohätätilan julistaminen lisäisi tämän tavoitteen painoarvoa. Pelkkä ilmastohätätilan symbolinen julistaminen ei kuitenkaan riitä, vaan kaupungin pitää ryhtyä pikimmiten myös konkreettisiin ilmastotekoihin, joita toivomme tämän julistuksen vain vauhdittavan. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat näkyneet tänä talvena kaupungissa karulla tavalla – keskellä helmikuuta taivaalta sataa vettä, eikä Näsijärven jääpeite ole pysynyt muutamaa päivää pidempään. Me Tampereen vihreissä nuorissa vaadimme ilmastotekoja ja ilmastohätätilan nyt!