Maksuton toinen aste -kansalaisaloite sai yli 50 000 allekirjoitusta, mutta tällä hetkellä yhden pienen muotovirheen takia aloitetta ei olla viemässä eduskunnan käsittelyyn. Aloite olisi pitänyt osoittaa valtioneuvostolle, mutta aloitteessa luki, että se osoitetaan eduskunnalle. Sivistysvaliokunnalla, joka päätti asiasta, olisi ollut välineet välittää aloite oikeaan osoitteeseen, mutta hallituspuolueet eivät tätä sallineet.

Nuoret itse keräsivät ne yli 50 000 allekirjoitusta. Moni täysi-ikäisistä kansalaisista, jotka allekirjoittivat aloitteen eivät itse enää edes opiskele toisella asteella. Silti jokainen heistä ymmärsi, että tasa-arvoisempi koulutus on välttämätöntä saavuttaa. On tärkeää, ettei nuoren mahdollisuus rakentaa oma tulevaisuutensa voi romahtaa rahan takia. Maksuton toinen aste on vastalause nuorten syrjäytymiselle!

Tänään nuoret osoittavat mieltään Helsingin Kansalaistorilla. Nuorten usko päätöksentekoon on jo valmiiksi hataralla pohjalla. Päättäjät, nyt jos koskaan on tilaisuus osoittaa nuorille, ettei heidän työnsä saada tärkeä asia eduskunnan käsittelyyn ole ollut turhaa! Mikään muotovirhe ei saa sammuttaa tätä paloa taistella yhteisten asioiden puolesta.

– Hallituksen jäsen Teemu Kauppinen