On TV:tä, harrastuksia ja kavereita. Toisaalta on myös perhettä, opiskelua ja muita vastuita. Voi meitä! Tasapainoilu tämän kaiken keskellä onkin arjen jatkuva pulma.

Vihreillä nuorilla ei ole virallista kantaa arjen tasapainoiluun, mutta tässä muutama vinkki, jotka kirjoittaja on kokenut hyödyllisiksi.

  1. Haasteita kohti

Aseta tavoitteita ja pysy niissä. Hanki tavoitteellisia harrastuksia tai jos työsi on sellainen, aseta rima korkealle ja iloitse! Tavoitteiden pelkäämisen sijaan saa niistä lisäpotkua ja motivaatiota arjen harmauteen.

  1. Avaa silmäsi muille

Hankaluuksien kohtaaminen voi olla ahdistavaa ja varsinkin muiden ihmisten. Kun olet toisen ihmisen kanssa, avaa silmäsi hänelle ja ole läsnä. Arjessa energiaa saa muiden huomaavaisuudesta ja ilosta, jaa sinäkin siitä osasi muille.

  1. Kunnioita rajojasi

Aina ei jaksa, eikä pidäkään. Ota siksi myös omaa aikaa ja aseta asiat tärkeysjärjestykseen niin, ettet ole jatkuvasti turhautunut tai stressaantunut arjessa. Jos asiat ovat jo ehtineet kasaantua, hyvä tapa on aloittaa vaikeimmasta, pilkkoa se pieniksi askeliksi ja aloittaa alimmasta. Tyytyväisyys urakan jälkeen on taattu.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä, muista iloita elämästä! Politiikka on liian usein ryppyotsaista ja hankalaa, muista myös nauraa sille välillä ja nauttia. Ja muista äänestää vaaleissa.

Hyvää kevättä toivottaa hallituksen jäsen Jyry Virtanen!