Tampereen uusi korkeakouluyhteisö tarvitsee ylioppilasmedian, joka uutisoi yliopistolla tapahtuvista asioista. Edesmennyt Aviisi oli tärkeä opiskelijoiden yhteishengen luomisessa, ja uuden ylioppilaskunnan on tärkeä vahvistaa opiskelijoiden yhteenkuuluvuuden tunnetta. Monille kampuksille jakautuva yliopisto tarvitsee entistä enemmän tekijöitä, jotka tuovat opiskelijayhteisön yhteen.

Ylioppilaslehti on tärkeä puolueeton tiedotuskanava yliopistolla. Opiskelijoiden elämää koskettavista asioista ei kirjoiteta muussa mediassa juuri ollenkaan, joten on tärkeää, että niitä varten on oma journalistinen julkaisunsa. Ylioppilaslehdessä opiskelijat kirjoittavat opiskelijoille ja aiheet eivät riipu siitä, mikä myy.

Ylioppilasmedia myös pitää opiskelijat ajan tasalla yliopiston asioista. Yliopistodemokratia on erityisen tärkeää yliopistojen yhdistymisen kaltaisissa suurissa muutoksissa, ja siksi juuri nyt paikallinen, kriittinen media on todellakin tarpeen.

Tampereen vihreät nuoret toivoo, että TREYn edustajisto tekee oikean päätöksen ja perustaa Aviisin henkeä jatkavan journalistisen ylioppilasmedian.